Menu
Kan ik wel een woning kopen in Nederland?

Als u een inkomen heeft, dan kunt u in principe een woning kopen in Nederland en in aanmerking komen voor een hypotheek. Het maakt in dit geval ook niet uit of u in loondienst bent, tijdelijk werk heeft of dat u zzp’er bent. Als u tijdelijk werk heeft is het wel noodzakelijk dat u kan aantonen de afgelopen jaar inkomen te hebben gehad uit arbeid.

Wat kan Otwarte Drzwi voor u doen?

Otwarte Drzwi adviseert en begeleid u tijdens het gehele proces voor de aankoop van een woning. We beginnen met een kennismakingsgesprek, waarbij we uw wensen in kaart gaan brengen. Nadat u besloten heeft met ons verder te gaan, kunnen wij direct berekenen wat u zou kunnen lenen. Zo weet u precies in welke prijsklasse u kunt gaan kijken voor een woning.

Nadat u een selectie heeft gemaakt van huizen verzorgen wij samen met u de afspraak voor een bezichtiging. Wij stellen de juiste vragen en kunnen de prijsonderhandelingen voor u voeren.

Na het akkoord verzorgen wij al het papierwerk zoals de voorlopige en definitieve koopovereenkomst, maar ook het gas, water, licht en belastingen. Ook na aankoop zijn wij uw aanspreekpunt en kunt u ons altijd bereiken. Een woning kopen in Nederland is met ons advies en onze begeleiding de juiste keuze!

Wat zijn de stappen bij aankoop eigen woning?

Stap 1            U maakt een afspraak
Stap 2            Tijdens het eerste gesprek:

  • inventariseren wij alle gegevens
  • berekenen wij uw maximale financieringsmogelijkheid
  • bespreken wij het prijsniveau van een mogelijke nieuwe woning
  • geven u tips voor de eerste stappen richting uw eigen woning
  • stellen wij onze dienstverleningsovereenkomst met u op

Stap 3            U zoekt naar uw droomhuis op internet en bij makelaars etc
Stap 4            U heeft een woning gevonden en belt ons voor een bezichtiging
Stap 5            Wij bezichtigen de woning met u en stellen een inspectierapport op
Stap 6            U wenst de woning te kopen: wij zullen de onderhandelingen opstarten
Stap 7            Er is overeenstemming over de koopprijs en wij verstrekken de makelaar alle benodigde gegevens voor het opmaken van de koopakte
Stap 8            Wij vragen een passende financieringsofferte voor u aan
Stap 9            De koopakte en het hypotheekadvies worden volledig met u afgewikkeld
Stap 10          Wij zorgen voor afwikkeling van de koopakte naar de makelaar en voor afwikkeling van de hypotheek door de geldverstrekker
Stap 11          Op de afgesproken datum inspecteren we samen de woning nog een keer en we begeleiden u verder naar het notariskantoor
Stap 12          De eigendomsakte en hypotheekakte wordt getekend bij de notaris en u ontvangt de sleutels van uw woning!

Klik hier om een filmpje te bekijken op You Tube.

Wij staan voor u klaar

Wilt u een woning kopen in Nederland en heeft u advies of begeleiding nodig? Wij komen graag in contact met u. Vul het contactformulier in, stuur ons een mail, bel ons op 0162 769 095 of kom eens langs op ons kantoor in ’s-Gravenmoer.